Alla inlägg under oktober 2009

Av anette wallin - 11 oktober 2009 18:39

det vart bio med junior. matine´! inte varje dag de!......

monsters vs. aliens... kul. jag tror ja vet nu ..... vad som hänt mej.... jag har under ngn gång blivit träffad av en blå meteorit och likt gigantika i filmen (jag tror hon hette så...) så bara växer man.... ja, nu visar det sej olika på olika folk, hon vart lång och jag blir bred..... men visst måste det vara något sådant som hänt?....


efter bion åkte vi hem och gjorde god middag och äter, son modell större drar iväg på paint ball så han får äta själv sedan... tråkigt men han vill ju så gärna....


jag har tänt upp ljus både inne och ute det är väl för mysigt med hösten ändå!?!

sitter nu och väntar på att kompanjon skall få i sej ngn middag så vi kan ha ett litet möte!

jag behöver nog en kopp kaffe om jag skall hålla mej vaken i kväll..... man blir trött av att ta det lugnt!

du ser där gråsten, inget för mej... då skulle jag sitta och sova hela dagarna! inte baa inte baa.... 


hoppas kvällen har nåt smaskigt på tv att erbjuda en höst söndg som denna.... sambo skall säkert iväg på nån träning ändå.                        tingeling! 

Av anette wallin - 11 oktober 2009 10:43

ja, gårdagen flöt väl på som planerat.

Jag var uppe tidigt och hägnade in delar av tomten, så nu är det bara att släppa ut djuren!nästan... det tog väl 3 min så hade hundarna sprungit in i staketet som var i skogen så det bara va att laga på en gång..... men det tog inte många minuter, hundarna vart lite slaka och fortsatte leken på "öppen mark".... efter en timme vart sulan uttråkad (jag höll på med tuwas päls) så vips var han borta!!!!

tur att han kommer på inkallning för en vissling senare var han vid grinden igen... han hade nog varit till kompanjon och kollat om hans lekkompisar var ute.....


Jag fick sambo att hugga tag i grinden till gärdesgården, det vart riktigt bra!!!! Tack!


jag högg tag i lite markarbete inomhus medan jag ändå var inne för att ge junior lunch, damsuga, plocka lite i kaoset i sovrummet (där ligger en hel del ouppackat bagage från div resor.) mocka i marsvinsburen, ta fram älgkött och planera en god höstgryta.... ja lite av varje!..


Ebbalott ringer och är sugen på fika och tur som en tok så har jag ju (självklart) köpt en hel del kakor för att stödja ungdomar i olika föreningar så jag välkommnar dom på en fikastund, skall bara duscha först!!!!


det är skönt att sätta sej ner en stund,det är alltid nära till skratt när dessa kommer på besök.....


Son modellstörre sitter på tåget på väg hem från sundsvall jag ser till att grytan blir klar till han kommer hem.

sedan är det soffan resten av kvällen (nästan).....


lagomt till körslaget drar vi igång en choklad fondue  aldrig fel, gott och ett mysigt sätt att umgås hela familjen.

jag drömmer mej fortfarande bort i valp bilder, nu har jag fått ett ultimatum, jag måste bestämma mej.... tyvärr är inte just den hunden jag vill ha långhårig som var tanken...... så nu är frågan,avstå eller köpa ändå?????

lite päls är väl ändå inte hela världen??? sulan är ju korthårig!!!! hmm....... det är svårt!  jätte svårt....

dessutom knorrar sambo nu helt plötsligt........


jag kanske  skall göra som gråsten tycker i stället... skaffa en kk...... moahahahahaaaaaa  


kvällen avslutas i migrän... ja inte för mig då utan för junior.... detta skulle vi ledigt klara oss utan!!! jag tycker så synd om honom!!!

en tablett och en varm dusch i en timme så kan kan lägga sej igen då är klockan ca 02.00 jag slår igen mina blå.


Söndag morgon......

junior vaknar vid 8.30 och jag har inte klivit upp än!!!! härligt!!! vi slappar lite i sängen och hör å häpna! sambo vaknar till liv och äter frukost med oss!!! jag tar ut jyckarna medan killarna stökar i köket......


få se vad denna dag har i sitt sköte! jag skulle vilja gå på en låååång prommis med hundarna men avsaknar sällskap,kanske skulle fråga kompanjon om hon är på humör.... sambo hade bokat in med sin kompis att gå till tjärnmyråstugan, KUL!!! tänkte jag och antog att man fick följa med....not! då skulle vännen helt plötsligt inte gå och att promenera med mej är ju aldrig aktuellt, jag har tjatat om dessa promenader i 13 år nu och på sin höjd kan han följa med till shell och köpa tidningen.... tråkmåns!

 just nu är det mammas nya kille på radion och det vill man ju inte missa en enda sekund av..... fasiken jag bara MÅSTE få skratta och ladda batterierna inför nästa vecka och de svåra beslut som skall tas.... jag behöver det!                 Tingeling!



Av anette wallin - 9 oktober 2009 22:32

jag fortsätter på förmiddagens inlägg......

söndag: frukost och en liten shoppingrunda! ja va faan man kan ju ha missat nåt......!

vid 16 skills våra vägar åt (kompanjon och mina)

hon åker hemmåt och jag till västerås med stagepartner....

vi har här tre hotellnätter och en jädrans massa jobb framför oss..... Det är svenska frisörföreningen som anlitat oss genom paul mitchell att ha en visning för ca 175 frisörer på stads hotellet.

söndagen går åt att  diskutera och planera visningen (som vi redan planerat en längre tid..)

vi kliver upp i ottan på måndag morgon för att hinna med en hel del inköp,rek av lokal kolla igenom körschema,samt kolla upp salongen (Aqua) innan vi sätter i gång med modelluttagning....

Jädrans vilken modelluttagning sedan!!! det märks minsann när det gjorts ansträngningar i annonsering efter modeller!!! vi som brukar måsta leta på stan hade säkert 20 modeller över som vi var tvugna att tacka och skicka hem.......och ändå tog vi tre extra som vi bara inte kunde låta bli..... vi fick jobba till 23.30 den kvällen samt planera till kl.02.00

men tack vare en sjudundrande hjälp av en bunt assistenter så lyckades vi hålla schemat och lyckades genomföra visningen till belåtenhet! Hoppas att man får ta del av några bilder så skall jag lägga upp dom här på bloggen....


onsdagens morgon...... trött!!!!!!! trött!!!!!!! och åter trött!!!!!!!!!!! mina fötter VÄRKER!!!!  FY FAN!!!! vad ont!!! jag är alldeles för tung för att bära högklackat i 6 dagar i sträck DYGNET RUNT!!!! och dessutom STÅ hela tiden.... men det är snyggt!

vette fan, får nog bli ett ingrepp!  ingen som ska med till uraina nu då????

3 tågbyten senare är jag hemma! borta bra men hemma bäst! tom sambo verkar glad att se mej ;0)

jag hämtar junior på fritids och på kvällen är det soffläge och pizza på menyn..... zzzzzzzzzzzzzzzzzzz


torsdag: Fullt ös på salongen sköj sköj......startar upp med åsagåsa på henne kan man göra vadsomhelst och det kan bara bli bra, så bättre start än så kan man ju inte ha... hade visst glömt att kryssa bort ett par timmar i boken.... så junior fick var själv en liten stund sedan kom han ner på jobbet och vi åkte hem... middag,judoträning och skk möte! så var den kvällen borta!


fredag: ja, det är ju i dag det!....

jobbar tre timmar, blåser till stan och tar stygnen på sulan en sväng på birsta för små inköp.... i morgon skall tomten inhägnas och hundar kunna löpa fritt..... nice!

jag har rejäl valpsjuka! och det är inte lätt att låta bli..... det står liksom Nettan på en valp..... det måste vara moders instinkten..... eller avsaknad av mys... eller... ja vad skall man skylla på???? göralös kan man väl inte säga att man är?....

vi käkar på Max eftersom junior bestämmer..... nja inge gott...alls....


fredag och tvsoffa! i morgon är det somsagt markservice som gäller! har jag tur (vilket jag tror jag har) kommer lillebror och hälsar på, dom har ju vart i tyskland och haft trubbel med polisen....om man besiktar en buss i sverige på bilprovningen BORDE den väl vara godkänd i alla eroupeiska länder iaf?????  det där EU vad var det för nåt??? eller är inte dom med???

i vilket jävla fall borde det väl va samma regler så länge man kan ta sej med fordonet till resp land???? eller? nassesvin! dom ville säkert bara ha pengar annat är det med polisen här hemma!!! ha ha ha (jo, jag är lite ironisk åt insändaren i DB i dag....)


jag hörde nåt på radion i går som fick mej att ändå fundera på i vilket århundrade vi lever.... det var en person som tydligen varit lite väl öppen om sitt sexliv i radio i saudarabien han hade dömts till 5års fängelse????!!!!!!!??????

OCH..... 1000 PISKRAPP!!!!!!!!???!!!   eeeh??? ok..... alltså här skulle man ju vilja veta både ett å annat men vad faaaan sa karl????? hur i helvete kan han ha berättat så ingående så att man måste spära in honom ett halvt årtionde samt slå honom halvt ihjäl???? jag skulle också vilja veta: piskrappen.....får man dom före eller efter kåken? och VEM orkar piska 1000 ggr???? hulk hogan eller??? eller kan man dela upp det och ta 200 rapp per år??? kanske hoppa över lörd och söndag samt julafton och midsommar???? eller?...... ja man tror (knappt) det är sant.....


näää nu tror jag att jag ska ta fram de senaste valp bilderna och drömma mej bort en stund..... undra just om det är dax att planera julklappar???? undra vad jag ska köpa till mej själv i år?...... vad har jag gjort mej förtjänt av.....??????      hmmmmm vad tycker ni????                   tingeling!





Av anette wallin - 9 oktober 2009 08:33

ha ha ha ja det är väl bäst nu att ta tag i bloggen innan fru lindström ringer "sjuan"......


det är en vecka sedan men jag minns det som i går....... konstigt med tanke på antalet glas champagne.....



vi drog till södern, jag å kompanjon ja, till stockholm alltså.

helgen hade ett späckat schema och vi gjorde allt vi kunde för att klämma in ytterligare ngn timme på shopping mm....

och vi lyckades! målmedvetna kvinnor!!!!

fredag kvällen närmade sej med stormsteg och vi skyndar oss i väg på Goldwells studio för att se en spektakulär frisyr show.....NOT! inte baa inte baa...... men vi vart vänligt mottagna på röda mattan av självaste Bingo Rimér plåtade och med ett glas i handen fortsätter mingel och snittar med 400 frisörer som tur är kommer måns möller och lättar upp stämningen snacka om att grilla en hel yrkeskår.....ha ha ha....


vi är ett gäng som avviker från sällskapet vid 01 tiden och beger oss mor goldenhits! här skall sjungas karaoke! eller inte..... lååååång kö, tidig morgon  vi tar en taxi hem... och som den kändis magnet man är är det ju DARIN ('s kusin) som kör oss......lajlan och jag går upp i falsett och tycker att sthlm är allt bra tokigt.......kändisar ÖÖÖÖÖVERALLT!!   ha ha ha ha......


lördag morgon är man överlycklig att det var kö kvällen före! en gudomlig frukost buffe serveras och man har både tid och ork att utnyttja den....

clarion sign är allt ett hotell med det där lilla extra!

vid 12 drar den första föreläsaren i gång, Amelia Adamo.... hon vart lite av en idol för mig.... rolig var hon också!

efter henne kom Martina Haag inte fulllt lika inspirerande men ack så skoj! snacka om att bjuda på sej själv.

vi får lunch och ett glas vin och vi väljer att ta "efterrätten" i baren......

sedan...... sedan kommer han!!! alltså... TACK!!!! TACK! Johan Rehborg!!!!!!! att få 400 frisörer att fullkommligt tjuta av skratt att få 400 frisörer att kippa efter andan, torka tårar och skratta sej harmynta att få åtminstonde 1 (lajlan så klart) att skratta så hon får mens!!! ja du Johan Rehborg..... det är det fan inte många som kan! Spontan mens! shit! jag visste inte ens att det fanns....... men tydligen.....

om ett gott skratt förlänger livet..... ja då måste jag tyvärr meddela att det kommer att krylla av blå håriga kärringar med rullatorer  och skrumplever framöver det är de frisörer som ni hade räknat med skulle ligga med krökta fingrar och ryggar på nån långvård ngn stans i landet MEN som råkade befinna sej på clarion sign just förra helgen......

ja... vad skulle kunna gå fel efter en sådan dag??? INGENTING!!! vi är åter på röda mattan med Bingo kl. 20 sedan drar partyt igång..... snittar vin och annat gott en superbra visning (synd bara att dom snott vårat tema.....) och som dom dessutom pimpat upp visningen med Karin och daniel da silva.....

bra var det i alla fall och sent i säng....

näääää nu måste jag i väg på jobbet!!! återkommer! Tingeling!!!!

Av anette wallin - 8 oktober 2009 09:00

jag loooovar att skriva snart!!!

jag hade faktiskt gjort et hysteriskt roligt inlägg i söndags eller om det tom var månd morse men så föll mitt  trådlösa internet ut..... igen... jag haar när det händer!!!

skall försöka återberätta en del vilket inte blir i närheten så kul såklart!!!

det har vart en hektisk vecka i alla fall.....

men föreläsningar i sthlm och visning i västerås..... det kommer mera! nu är jag i alla fall hemma och tillbaka i vardagen! tur att man får omma ner på jorden i bland.....

vi hörs!!! kram på er allihopa Tingeling!!!!

jo förrästen! det är en hel jätte bunt med neonfärgade karlar utanför mitt fönster!!!

Av anette wallin - 2 oktober 2009 08:59

tjoho!

då sitter man på tåget på väg till den stora staden stockholm.....

kollegan sitter brevid och vi skall tillbringa helgen på clarion sign tillsammans med en heö bunt frisörer från hela landet.

men först skall vi shoppa några timmar....


veckan som varit har varit allt annat än lugn....


Måndag morgon klev sulan och jag upp i ottan för att göra oss snygga jag skulle jobba på sax o kam och han skulle till veterinären.

Pungkulorna är nu ett minne blott, och den lilla rackaren som inte behagade komm ner i pungen har heller aldrig varit dit och vänt intygade veterinären. hon fick öppna upp bukn för att hitta den och den var minimal!...

en dyr historia men nu är det gjort och risken förcanser i kulorna finns inte på kartan!

något jag lärt mej av hela historien är i alla fall att nästa gång jag köper hund skall alla krppsdelar finnas på plats oavsett vad uppfödaren säger.( så vida man inte är ute efter en sällskapshund!)

Det vart en tuff operation för lilla sulan eftersom han öppnades både i pung, ljumske och buk......

han hade jätte ont och tyckte jätte synd om sej, det gjorde jag med....... stackars liten.....


jag hämtade upp honom hos "doktorn" på vägen hem efter jobbet i stan och for direkt hem till salongen där det återstog en halvdags jobb.....


hemma vid 21 slut i kropp o själ... somnar på soffan inte helt otippat!


tisdag: jobb hemmavid, kul!

 kvällen bjuppar på release fest på torphammars herrgård. TACK!!!! TAKIDA och UNIVERSAL för en kanon middag jag kommer att leva länge på!!!  även mitt supertrevliga bordssällskap och "färdtjänst" skall ha en extra kram! kjam kjam.........jo, pålle du SKA få raclette nån dag....


onsdag:...... oj, skulle aldrig tagit den där sista drinken...... men den frasen är väl utsliten så jag tänker den bara .... tyst....

berocca och treo and off i go! sundsvall nästa!

enda nackdelen hittills med att va anställd i s-vall.... att måsta kliva upp i ottan efter en release fest för att åka o jobba......  inser bara att man är bra bortskämd som vart egen företagare i 24 år för visst är det hårt jobb men valmöjligheterna är många........

det gick då somsmort och om mn vänder på hela kalaset så ska man kanske tacka för att man skulle jobba i stan dagen efter .... annars hade jag kanske inte kommit hem förrän i dag..... ha ha ha... ja ni känner ju mej!


torsdag: jobbar jag hemma, förbereder en docka som skall med till visningen i västerås mellan mina kunder.

hem pcka och bara va.... son modell äldre kommer hem på middag, junior har judoträning och tv kvällen är i focus idol och nån dokumentär om vilsna ungdomar.....


packar det sista innan jag slår igen dom blå... jag blir borta till på onsdag nu....


jaha då sitter jag på tåget då.... vi hörs!     tigeling!




Ovido - Quiz & Flashcards